Ethereum als cryptovaluta biedt mogelijkheden

Ethereum als cryptovaluta biedt mogelijkheden

Er zijn verschillende cryptocurrencies op de markt te verkrijgen. De bekendste hiervan is de Bitcoin, maar ook Ethereum doet goede zaken als ruilmiddel. Wanneer je een account aanmaakt bij Bitvavo, kun je daarom ook kiezen voor deze digitale valuta, waarmee je nieuwe kansen creëert om jouw geld mee te beleggen.

Voordat je dit kunt doen, moet je weten wat Ethereum inhoudt en welke mogelijkheden deze valuta te bieden heeft.

Een eigen software met een gedecentraliseerd karakter

Ethereum kan gezien worden als een software die uitgevoerd wordt op een bepaald netwerk. De slimme contracten die hierbij gebruikt worden, worden gerepliceerd en via een netwerk uitgevoerd. Net als de Bitcoin heeft ook deze cryptocurrency een gedecentraliseerd karakter.

Dit wil zeggen dat er geen centrale bank bij de transacties betrokken is en er geen controle uitgevoerd kan worden door autoriteiten. Dit geeft jou als gebruiker meer mogelijkheden, maar daarbij ook meer verantwoordelijkheid.

Nieuwe blokken toegevoegd aan de blockchain

Er zijn veel overeenkomsten te vinden tussen de Bitcoin en Ethereum. Een daarvan is de blockchain. De blokken die gecreëerd worden door transacties kunnen alle gegevens in het netwerk valideren en daarmee ook opgeslagen worden.

Iedere keer dat er een transactie plaatsvindt, wordt er een nieuw blok aan de ketting toegevoegd. Hierdoor wordt een keten gevormd welke niet te doorbreken is door externe partijen.

Informatie blijft bij jou en jouw ontvanger

Iedereen heeft echter toegang tot Ethereum. De software is namelijk openbaar te downloaden en schrijven om deze op het netwerk uit te voeren. De mining-taken kunnen door transacties te valideren uitgevoerd worden en het is niet nodig om informatie te verstrekken aan derden.

Deze cryptovaluta maakt het daarom mogelijk voor iedereen om te investeren in een digitale munteenheid, welke opgeslagen kunnen worden in een wallet van Bitvavo.

Plaats een reactie